Tijdens het feest van Sinterklaas, laten mensen zich als Zwarte Piet schminken. Deze vrolijke vriend van de Sint is helemaal zwart of donkerbruin. Als u uzelf wilt (laten) schminken als Zwarte Piet, is het van belang om eerst de huid van uw gezicht en nek goed in te smeren met een lotion. Die zorgt ervoor dat de schmink goed dekkend werkt, maar beschermt ook uw eigen huid tegen indrogen.

Stap voor stap Zwarte Piet schminken

Mensen die zich als Zwarte Piet schminken, doen dat vaak in meerdere stappen. De schmink is donker, maar moet in een aantal lagen worden aangebracht. Ook in de oren en in de nek wordt de schmink aangebracht. Pas als het gezicht helemaal is geschminkt, worden de lippen geschminkt of wordt er lippenstift aangebracht.

Het afhalen van Zwarte Piet schminken

Na het gebruik van Zwarte Piet schminken, moet de schmink grondig worden verwijderd. Om te beginnen is het van belang om een goede zeep te gebruiken, die mild is voor de huid. Omdat de schmink erg dik is aangebracht, zult u tijd nodig hebben om de schmink goed te verwijderen. Dit kan het beste gebeuren onder de douche.

Wij nemen met deze website geen positie in over het al dan niet goedkeuren van de figuur zwarte piet. We begrijpen en respecteren dat dit voor veel mensen een gevoelig onderwerp is langs beide kanten van het debat – en wensen hier zelf geen publieke positie over in te nemen. Toch willen we één ding benadrukken: voor ons zijn alle mensen gelijkwaardig, en is er geen waardeverschil tussen mensen uit enige etnische achtergrond. Voor meer info over waarom we deze pagina toch online laten staan kan je terecht op deze blog waar Sander, één van onze webmasters hierover een kort bericht heeft geschreven.