Bij sommige feestjes en gelegenheden worden kinderbescherming en of volwassenen geschminkt. Dit kan zijn vanwege een verjaardag, Carnaval of voor bijvoorbeeld een feest zoals Halloween. Een favoriet met Halloween is het schminken heks.

Schminken heks en attributen

Zowel kinderen als volwassenen vinden schminken heks leuk. De basis voor deze schmink is vaak een oude vrouw met rimpels en een haakneus. Ook bijzondere technieken zoals wratten, spinnenwebben en spinnen kunnen worden bij het schminken gebruikt. Bij het schminken heks worden vaak ook attributen gebruikt zoals een grote neus en een zwarte hoed. Ook een bezem en een zwarte kat kunnen hierbij gecombineerd worden.

shminken heks

Voorbeelden van schminken heks

Sommige mensen lukt het om vanuit de losse pols te schminken. Voor anderen is het gebruik van een voorbeeld een handige manier om toch mooi te kunnen schminken. Veel voorbeelden van schminken heks zijn te vinden op internet (via zoekmachines) en in boeken. Vaak wordt in boeken stap voor stap uitgelegd welke kleuren op welk moment aangebracht moeten worden. Door het voorbeeld uit te printen van internet of het boek mee te nemen, heeft u houvast aan dit voorbeeld tijdens het schminken. Mijn goeie vriendin Marilyn legt het op haar blog ook uit, zeker ook de moeite om eens te checken dus!