Elk jaar in februari / maart is het weer Carnaval. In een deel van het land wordt dit gevierd door te verkleden en te schminken Carnaval. Zowel volwassenen als kinderen laten zich schminken en doen mee aan dit vijf dagen durende feest. Het schminken Carnaval wordt vaak afgestemd op de kleding die de feestvierder draagt om zo een leuk geheel te vormen.

Schminken Carnaval wordt op allerlei plaatsen gedaan, bijvoorbeeld thuis of op school.

Maar ook in de optochten die tijdens Carnaval gehouden worden, maken deelnemers van de optocht hier gebruik van. Het schminken Carnaval gebeurt vaak in een bepaald thema. Voor kinderen is dit vaak dieren of iets uit een sprookje, maar voor volwassenen is dit het thema van Carnaval in hun stad of dorp. Elk jaar wordt er een nieuw thema uitgekozen, waar de meeste feestvierders zich aan houden. Kortom: als je een topfeestje wil organiseren met carnaval hoort dit er gewoon helemaal bij!

shminken carnaval

Voorbeelden voor schminken Carnaval zijn op allerlei manieren te vinden.

Via zoekmachines op internet of in boeken vindt u allerlei schminken voorbeelden. Aan de hand van deze voorbeelden wordt het schminken wat makkelijker gemaakt. De voorbeelden kunnen worden nagemaakt of er is een stap voor stap handleiding beschikbaar waarmee de schmink goed aangebracht kan worden.